måndag 21 februari 2011

Ayurveda på Sri Lanka. 10 dagar, 4-13 februari 2011.

Tänkte försöka mig på en sammanfattning av vår resa.
  1. Sri Lanka är underbart. Helt underbart. Åk dit.
  2. Men kolla upp regnperioderna först. I sydvästra Sri Lanka är det tydligen sep-nov/dec som är blötast.
  3. Åk till Dalmanuta och låt dig tas om hand! Kör "Full Board Ayurveda" och gör det helhjärtat, lyd doktorns råd och låt den underbara personalen skämma bort dig.
  4. Prisvärt! Enligt gällande prislista kostar det €125 per person och dygn i dubbelrum (bungalow) och då ingår: All mat och alla stärkande mediciner. Minst 1,5 h behandling (massage osv) per dag. 1 h yoga per dag. Doctor's appointments så ofta man behöver (typ inför varje behandling). Fräscha bungalows med uteplatser. AC och fläkt. För att inte tala om den vänliga och trevliga servicen.
  5. Stanna längre än 10 dagar... Och lägg åtminstone en dag på shopping i Colombo, antingen i början eller i slutet av resan. 2*2,5 timmar i bil för några timmars shopping är inte optimalt.
  6. Ta med sandaler som inte behöver knäppas eller stängas. Man tar av sig skorna varje gång man går in någonstans, då är det skönt att bara kunna glida i och ur skorna.
  7. Varma kläder är helt onödigt, i alla fall om man håller sig på sydväst-kusten i februari. Men det kan vara skönt att ha något att täcka axlar och knän med om du går ut och går (och, tror jag, nödvändigt om du vill besöka ett tempel).
  8. Om du inte tänker köra Full Board Ayurveda kan du lika gärna ta in på något vanligt "turisthotell". Finns säkert drösvis längs med de långa stränderna.
    Charmen med Dalmanuta är att bli ompysslad och må bra inifrån och ut.
  9. Qatar Airways har bra flighter från Stockholm. Inte de allra billigaste biljetterna, men superkorta mellanlandningar och *outstanding* på att hålla tidtabellen.

Inga kommentarer: